Tre virksomheder integreret på
én fælles IT-platform

SAMSON AGRO er en international producent af landbrugsløsninger til distribution af organisk gødning. Virksomheden har ca. 225 medarbejdere.

SAMSON AGRO ønskede at integrere to opkøbte virksomheder i Frankrig og Polen med det danske selskabs nuværende AX2009 it-platform. Der er store udfordringer ved at smelte tre virksomheder sammen til én, i såvel proces som tekniske løsninger.

Udgangspunktet var at skabe en iterativ implementeringsfase, hvor vi ud fra definerede krav og rammer fandt frem til de mest smarte løsninger.

Løsning

Sammen med SAMSON AGRO analyserede vi mulighederne for at integrere de tre virksomheder på den nuværende platform. Et team blev etableret med partnere i Frankrig og Polen for at kunne løfte de nye selskaber op på den fælles platform med respekt for de lokale lovgivninger.

AX2009 systemet kører på én applikation, hvor der både udvikles fællesløsninger for de tre virksomheder og tekniske løsninger specifikt for den enkelte virksomhed.

  • Den første opgave var at lave et roadmap for processen. Herunder en plan for at udrulle produktionen i et samspil, hvor AX2009 systemet og applikationen integreres med virksomhedernes stamdata.

“SolutionHouse er en god sparringspartner, som forstår at samarbejde om at nå et fælles mål. De har både forståelse for og indsigt i opgaven med etablere it i andre lande.”

– Karl Tholstrup, Koncern CFO, SAMSON AGRO

Resultat

Med sammenlægning af tre virksomheder til ét system har vi stor fokus på at skabe synergier, hvor gode idéer fra et af selskaberne kan bruges af de andre i det omfang, det giver mening.

Samtidig har en vigtig del af udviklingsprocessen været at sikre, at løsningerne ikke forstyrrer arbejdsgangene hos de andre virksomheder. Implementeringen skal ske i kontrollerede faser, så alt kan håndteres i et naturligt samspil med selskabernes daglige forretning.

“Vi får brugbare anbefalinger, som gør os i stand til at tage vigtige beslutninger på et tidligt tidspunkt i processen. Med hjælp fra SolutionHouse har vi fundet frem til, hvilke tekniske løsninger vi skal tage i brug, og i hvilken rækkefølge de skal komme.”

– Karl Tholstrup, Koncern CFO, SAMSON AGRO

Grundlagt i 1968

+1200 ansatte

XXX in revenue

3 kontorer i Denmark

Bruger pt. AX2009

Til stede i Skandinavien

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt Morten, så kan han fortælle dig mere om casen

 

+45 3037 3311
mrt@solutionhouse.dk

Kontakt

T: +45 3060 6640
E: mail@solutionhouse.dk

SolutionHouse
Klamsagervej 35
DK-8230 Åbyhøj

CVR: 32776388